Beginners

Beginnende roeiers verwelkomen we graag bij onze vereniging. Je kunt het ons altijd laten weten wanneer je belangstelling hebt om te leren roeien. Je vindt hier het contactformulier

Wil je leren roeien, dan kun je een proeflidmaatschap van 1 maand nemen. Daarna beslissen we samen of je door wil gaan met leren roeien. In dat geval word je lid voor de rest van het jaar.  Je krijgt instructie zodat je toe kunt werken naar de afroeiproef. Een geslaagde proef geeft toegang tot het bevoegd zijn voor scullen I en sturen I. Deze bevoegdheden heb je ook nodig om aan de instuif mee te kunnen doen. Onze ervaring is dat een beginner gemiddeld zo’n 20 lessen nodig heeft om ‘instuifklaar’ te kunnen zijn. 

Epsilon experimenteert dit jaar met een flexibele instroom van nieuwe beginnende roeiers. Instromen kan op momenten dat er plek is voor instructie. Je kunt je hier aanmelden. 

Wil je eerst een keer vrijblijvend komen kijken, meld je dan hier aan. Dan maken we een afspraak met je wanneer je op bezoek kunt komen bij de loods.

Roeien is een gezonde sport, waarbij je vrijwel alle spieren gebruikt. Lees verder  over de Roeisport.