Instructie

Roeien is een technische sport en het vraagt tijd om het goed te leren. Vorderingen zijn afhankelijk van aanleg, sportiviteit, motoriek, concentratie, inzet en aanwezigheid. Instructie krijg je in een groep, waardoor je ook andere beginnende roeiers leert kennen.

In de basisinstructie leer je (in gemiddeld genomen zo’n twintig lessen) de roeitechniek, het sturen, kennis van het materiaal en de vaarregels. Dat doe je met name in C2- en C4-boten (een twee- of vierpersoonsboot met stuurman/vrouw). Het is onze ervaring dat enige lenigheid (zelfstandig in de boot kunnen komen) en een redelijke conditie tot de basisvoorwaarden horen om aan de roeilessen deel te kunnen nemen.

De instructieperiode wordt afgesloten met een roeiproef waarbij je laat zien of je de basisvaardigheden voldoende onder de knie hebt. Als je dat haalt, ben je klaar voor de instuif en kun je in bovengenoemde C-boten het water op.

Ben je na verloop van tijd meer ervaren, dan kun je kiezen voor instructie in andere type boten.

Op internet zijn veel inspirerende filmpjes te vinden met roei-instructies, bijvoorbeeld deze (Engelstalige) voor beginners  https://www.youtube.com/watch?v=zQ82RYIFLN8