Over Epsilon

Epsilon is een kleine en informele vereniging, waarin het recratief roeien centraal staat. We roeien op woensdag- en zaterdagochtend in ploegjes van wisselende samenstelling. De instuif begint woensdag om 9.00 uur en zaterdag om 9.30 uur. ’s Zomers wordt er ook op dinsdagavond geroeid en soms ook op zondagmorgen. Wie met een vaste ploeg wil roeien, kan zelf afspraken maken buiten de instuiftijdstippen om.

Epsilon organiseert regelmatig toertochten in de omgeving van Leeuwarden, zoals de fiets/roei-estafette naar Dokkum, de molentocht naar Birdaard en een dagtocht naar Earnewâld (de Alde Feanen). Onze loods wordt omgeven door prachtig roeiwater.

Epsilon leidt niet op tot wedstrijdroeier. Wie mee wil doen aan wedstrijden, zoals The Head op de Amstel in Amsterdam, doet dat meestal via samengestelde ploegen met leden van andere roeiverenigingen.

Wat Epsilon ook typeert, is dat we alle voorkomende taken met elkaar doen, inclusief onderhoud en schoonmaken. We hebben natuurlijk een bestuur, met daarnaast meerdere commissies:

  • De instructiecommissie verzorgt de lessen aan beginnende roeiers;
  • De Roei Technische Commissie (RTC) beoordeelt op basis van de roei- en stuurvaardigheden in welk type boot geroeid mag worden;
  • De materiaalcommissie zorgt voor het in goede staat houden van de vloot en het botenhuis;
  • De activiteitencommissie verrast ons met toertochten en gezellige uitjes.

De vereniging heeft een vertrouwenspersoon aangesteld in het kader van goed en veilig met elkaar omgaan.