Midweekroeien in Noord-Holland

Op donderdag 11 juli j.l. reisde er een gezelschap van 6 Epsilonleden af naar Noord-Holland om mee te doen aan een midweekroeitocht. RV De Kogge in Wevershoof coördineerde deze dag. Midweekroeien is een onderdeel van de KNRB. 

Daar aangekomen ontmoetten we ook andere roeiers van andere Nederlandse roeiverenigingen. Zij kwamen onder andere uit Arnhem (RV Jonas), Hilversum (RV Tromp) en Zaandam (ZZV roeien).

Onder genot van koffie en taart werden we welkom geheten. Het programma van de dag en de bootindeling werd verteld. RV De Kogge had een voorstel voor een gemengde bootindeling gebaseerd op gezelligheid en uitwisseling. In elke boot zaten leden van de verschillende deelnemende roeiverenigingen. Met 4 boten zijn we op pad geweest. 

’s Ochtends een rondje “om de noord”. Deze ging over ruim open water, een cruise door Medemblik, langs het Nederlandse Stoommachine museum door rietsloten naar de roeiloods van De Kogge. Daar stond rond het middaguur een pan soep klaar. Met eigen meegebrachte boterhammen in de maag waren we start klaar voor rondje “om de zuid”. Een verassend tochtje door het achterland van Wevershoof. Deze ging door vaarten met best scherpe bochten, onder vele lage veebruggetjes door, langs waterlelies en gele plompen terug naar de roeiloods van RV De Kogge. 

Na het opruimen van de boten, werd de roeidag om ongeveer 16.00 uur afgesloten en keerde een ieder huiswaarts naar zijn eigen roeivereniging in den lande. Ik kijk terug op een leuke leerzame gezellige dag. (Verslag M.H.)

Op het ledendeel zijn meer foto’s te vinden van deze tocht.

Wist u dat:

  • ZZV Roeien een afdeling is van een zeilvereniging, deze sinds kort bestaat en graag een keer op bezoek komt bij RV Epsilon
  • Er 6 mensen op donderdag 11 juli vanuit Friesland zijn vertrokken naar Wevershoof. 
  • De buikspieren van een ieder ’s middags door het passeren van de vele bruggetjes duidelijk op de proef werden gesteld. 

Er staan dit jaar nog 3 midweekroeitochten op de planning. Waar en wanneer is te lezen ophttps://storage.knrb.nl/2023/12/0c46ea09-midweek-nieuwsbrief-december-2023.pdfMeer info is te vinden op https://knrb.nl/roeisport/midweekroeien/