Over Epsilon

 

Epsilon is opgericht in 1992 en bestaat dus nu ruim 20 jaar. In het begin waren er niet meer dan een handvol leden. Momenteel is het een bloeiende vereniging met ca. 40 enthousiaste leden.

 

Het botenhuis ligt aan de Dokkumer Ee vlakbij de rondweg om Leeuwarden. Het is een voormalig stookhuis van de oude Meenthe flats die inmiddels zijn afgebroken.  Het wordt door de leden zelf onderhouden en onlangs heeft het aan de buitenkant een enorme face lift gekregen met een prachtige muurschildering van ons lid Remco Klop. Dat laat meteen een belangrijk kenmerk zien van Epsilon; de leden klussen zelf aan loods en boten.

 

Onze vloot is divers en compleet. Van diverse skiffs tot een acht, bijna alle nummers zijn aanwezig. De boten krijgen zo veel mogelijk de naam van één van de vaarwaters in en rondom Leeuwarden.

 

Op zaterdag en zondag wordt op basis van instuif geroeid. Ervaren roeiers kunnen op elk moment roeien, alleen in een skiff of met een ploegje in bijvoorbeeld een vier.

Roeitenue Epsilon

 

Het nieuwe roeitenue van Epsilon is in oktober 2016 goedgekeurd door de KNRB. Het bestaat uit een bordeauxrood shirt met opdruk en een zwarte roeibroek. Het oude shirt had een wit Epsilonteken op de mouw. Het nieuwe shirt heeft een wit Epsilonteken op de rug en een klein wit Epsilonteken op de rechterborst. Het

tenue is verplicht bij officiële wedstrijden en toertochten.

Als lid van roeivereniging Epsilon kun je het officiële roeitenue aanschaffen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een (spatwaterdicht) roei-jasje aan te schaffen. Het jasje is geen onderdeel van het officiële tenue.

 

De bordeauxrode kleur komt ook terug op de bladen van de roeiriemen die verder voorzien zijn van het witte Epsilon teken.

 

zoek

adres botenhuis roeivereniging Epsilon  |  Eeskwerd 2  Leeuwarden  |  info@epsilonroeien.nl               copyright©roeivereniging Epsilon  |  website gemaakt door Bram van der Burg