VEILIGHEID

 

Roeien is in principe geen gevaarlijke sport. Wel varen we in wankele bootjes en bij omslaan is er zeker bij lage temperaturen een risico op onderkoeling. Tijdens de introductielessen wordt veel aandacht besteed aan stabiliteit van de boot. Gelukkig is het omslaan een uitzondering maar het kan voorkomen.

 

Bij roeien zit je achterstevoren in de boot en bij ongestuurde boten heb je daardoor nooit volledig zicht op wat er voor je gebeurt maar ook bij gestuurde boten is de wendbaarheid beperkt. Er varen op het water ook nog andere boten die vaak veel groter en sterker zijn en die bij een aanvaring waarschijnlijk alleen maar een krasje oplopen. Ons materiaal is per definitie licht en daardoor behoorlijk kwetsbaar en wijzelf daardoor ook. Oplettendheid is dus altijd geboden. Epsilon roeit gelukkig op rustig vaarwater maar zeker in de zomermaanden is er vooral op de Dokkumer Ee toch wat meer drukte.

 

Het risico op blessures door het roeien is aanwezig maar met een goede conditie en als je de juiste roeihouding  en roeibeweging hebt is dat risico laag. Vanzelfsprekend wordt tijdens de introductie en de verdere roei-instructie vooral op die laatste twee aspecten geoefend.

 

 

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

 

Voor de leden hanteert Epsilon een veiligheidsbeleid met regels, voorschriften en aanbevelingen.

roeien is een heerlijke sport

met in principe weinig risico's

zoek

adres botenhuis roeivereniging Epsilon  |  Eeskwerd 2  Leeuwarden  |  info@epsilonroeien.nl               copyright¬©roeivereniging Epsilon  |  website gemaakt door Bram van der Burg