ROEIWATER

 

Het roeigebied van Epsilon ligt ten noorden en oosten van de stad Leeuwarden. Een tocht die zeer regelmatig wordt gemaakt is Wyns, Tichelwurk of Bartlehiem vice versa. Ook verder over de Dokkumer Ee richting Birdaard en Dokkum is mogelijk. Uitstapjes naar het vaarwater in en om de stad Leeuwarden worden af en toe geroeid. Bij harde wind is een rondje door de grachten en langs de singels van de stad geliefd. Ook de Grote Wielen, Sierds- en Houtwiel, Ouddeel en Murk worden regelmatig bevaren. Alle tochten kunnen worden gemaakt zonder sluizen of dammen te moeten passeren. Veel van het vaargebied is ook onderdeel van de Elfstedentocht.

 

In dit vaargebied is geen tot nauwelijks zware beroepsvaart. Alleen gedurende het hoogseizoen is er op de Dokkumer Ee pleziervaart. Al met al is het een afwisselend en rustig vaargebied!

 

 

KAARTEN

 

Het roeigebied op topografische kaarten (klik op de kaart voor vergroting)

klik op foto voor bijschriften

zoek

adres botenhuis roeivereniging Epsilon  |  Eeskwerd 2  Leeuwarden  |  info@epsilonroeien.nl               copyright¬©roeivereniging Epsilon  |  website gemaakt door Bram van der Burg