Roeien bij Epsilon

 

Misschien heb je tijdens een wandeling of fietstocht langs de Dokkumer Ee wel eens een rank vaartuigje voorbij zien varen, een grote kans dat je dan een roeiboot van Epsilon hebt gezien. Roeien is een gezonde sport waarbij je vrijwel alle spieren van het lichaam gebruikt. Bij elke roeihaal werken been-, rug- en armspieren samen om kracht uit te oefenen op de roeiriem. Een roeier rijdt daarbij op een rolbankje in de boot heen en weer, waarbij hij of zij zich bij elke haal krachtig afzet tegen een voetenbord.

 

Roeien kan op elk niveau: van een gezellig vaartochtje tot serieuze wedstrijdsport. Het leuke is, dat je na een aantal maanden instructie in deze toch ook technische sport vaak al zelfstandig of in een ploeg kan varen.

 

Het lidmaatschap van Epsilon staat voor iedereen open en loopt van januari tot en met december. Een inschrijfformulier is van deze website te downloaden of op te vragen bij het secretariaat. Mensen die al eerder een jaar of meer bij een roeivereniging hebben geroeid, kunnen zich op elk moment van het kalenderjaar aanmelden (zie ook contributie). Dit kan via het secretariaat.

Epsilon organiseert in principe in het voor- en najaar een open dag. Voor mensen die willen leren roeien bestaat aansluitend aan de open dag de mogelijkheid tot een introductielidmaatschap.

 

Roeien is een sport die oefening vereist. Als je besluit tot een lidmaatschap wordt de instructie voortgezet. Ervaren instructeurs begeleiden je wekelijks en met hen leer je roeien. Na afloop van de beginnerscursus heb je de basisvaardigheden van het roeien onder de knie. Verdere instructie rond het sturen en het roeien in het zogenaamde gladde materiaal wordt door het jaar heen georganiseerd.

 

Op zaterdag en zondag wordt er op basis van instuif geroeid en vaak ook op woensdagen. Roeiers met voldoende ervaring kunnen elk moment van de week roeien.

zoek

adres botenhuis roeivereniging Epsilon  |  Eeskwerd 2  Leeuwarden  |  info@epsilonroeien.nl               copyright¬©roeivereniging Epsilon  |  website gemaakt door Bram van der Burg