naar top pagina

ERM 2017 voor Epsilon een succes!

 

Twaalf Epsilon roeibikkels volbrachten de Elfstedenroeimarathon 2017 ondersteund door enthousiaste walploegen en andere leden en aanhang van Epsilon. We hadden een mooi laag startnummer (69) en officieel  was onze starttijd om 20.20 uur. De tocht was vooral zaterdag overdag zwaar met temperaturen in de buurt van de 30 graden. Maar om 19.44 werd gefinisht met een roeitijd  van 23 uur en 24 minuten; we hadden dus nog 36 minuten speling.

Van de 102 gestarte ploegen voltooiden 100 de tocht; nummer 100 kwam echter 33 minuten te laat binnen. An sich dus weinig uitvallers of te laat komende ploegen maar vooral door de hitte en de forse wind tegen op het laatste stuk vanaf Harlingen was de tocht zwaar.

De Ee (Epsilon acht) naar RV de Dragt (14-05-2017)

 

In verband met de komst van de nieuwe C4 was het wenselijk om ruimte in onze loods te creëren. Al tijdens de Dokkum-estafette van 2016 waren de eerste contacten met de Dragt gelegd om onze acht bij hen in de loods te stallen. En daarmee de acht ook in bruikleen te geven aan de Drachtster roei- vereniging.

Zondag 14 mei 2017 was het moment daar: de overtocht kon gemaakt worden. Met vereende krachten van roeiers  van de Dragt, Aengwirden en Epsilon hebben we de 35 km overbrugd, met speciale dank aan de sturen.

Met een officieel moment voor het ondertekenen van de gebruikersovereenkomst heeft onze acht een prachtige plek in de ruime loods in Drachten gekregen. En met deze samenwerking zijn wij nog steeds in de gelegenheid om ook in de acht te roeien. Het roeiwater van de Dragt is zeker de moeite waard.

Tocht bij RV Skylla in wolvega 22-04-2017

 

Met veertien roeiers van Epsilon hebben we op zaterdag 22 april op de Schipsloot en de Tjonger geroeid. Startpunt was roeivereniging Skylla in Wolvega. En hoewel de roeivereniging is genoemd naar een Griekse godin die als 'De schrik der rivalen' te boek stond hebben we daar toch niets van gemerkt. Na de koffie met uiteraard weer overheerlijk zelf gemaakt cakes en appelkoeken, zijn we inclusief twee roeiers van Skylla het water opgegaan. Eerst een lang recht stuk via Nijelamer, langs de ijsbaan van de beroemde kortebaan-schaatswedstrijden, en daarna de Tjonger op richting Langelille. Op waterpark de Driesprong was er koffie, soep en een broodje voor de liefhebber. Dankzij wind mee op de Schipsloot waren we rond half drie weer terug bij Skylla. Weer een lekker dagje buiten!

 

NL DOET 12 april 2017

 

Epsilon heeft weer geklust op de NLdoet dag. Het vlot heeft nu een derde rij rubberen tegels, de noordelijke buitenwand staat weer strak in de 'lak' en de boten liggen er glimmend bij. En de loods is zo ongeveer binnenstebuiten gekeerd en schoongemaakt. Lof voor alle inzet en de organisatie door de materiaalcommissie!’ Waar een kleine club groot in kan zijn.

 

naar top pagina

zoek

adres botenhuis roeivereniging Epsilon  |  Eeskwerd 2  Leeuwarden  |  info@epsilonroeien.nl               copyright©roeivereniging Epsilon  |  website gemaakt door Bram van der Burg