naar top pagina

NL Doet 2016

 

Ook in 2016 waren de weergoden ons goedgezind op de NLdoet-dag. Met een grote ploeg hebben we veel werk verzet onder coördinatie van de materiaalcommissie. Alle werkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat Epsilon weer helemaal klaar is voor het nieuwe roeiseizoen. En uiteraard ontbrak het ons niet aan goede catering tijdens de pauzes en: het was Epsilon-gezellig!

Open dag 19 maart 2016

 

Op de open dag was veel belangstelling. Iedereen heeft van de geweldige Epsilon sfeer kunnen proeven en daadwerkelijk ook even een eindje geroeid.

 

 

Tocht naar Poptaslot 17 april 2016

 

Met vier boten hebben we op 17 april de dagtocht naar het Poptaslot in Marsum gemaakt. Via het van Harinxmakanaal en Ritsumasyl kwamen we bij de nieuwe sluis van Marsum. Deze was twee dagen eerder officieel geopend, zodat wij de eerste boten waren die sinds 50 jaar in de haven van Marsum aanlegden.

Bert (beheerder van het Poptaslot en lid van Epsilon) gaf een inspirerende rondleiding in en rond het Poptaslot. Rond vier uur vertrokken we onder de nodige belangstelling van het dorp weer richting Leeuwarden. Een prachtige dag!

 

Zie ook Marsum.info

Afsluitende roeitocht instructieperiode

voor nieuwe leden 9-7-2016

 

Ter afsluiting van de instructieperiode is samen met de nieuwe leden een tocht gemaakt. Met vier boten roeiden 16 'oude' en nieuwe Epsilon'ers naar het Sierdswiel. Daar werden de zelf gemaakte lekkernijen genuttigd. Een heerlijke dag met prachtig weer.

Gastroeien bij RV de Dragt 24 september 2016

 

Negen roeiers (7 Epsilon'ers en 2 leden van de Dragt) werden verdeeld over een C-4 en een C-3 en onder prachtige weersomstandigheden roeiden we over de Drachtster Wijde Ee richting Grou, daarna over de Kromme Ee en de Modderige Bol naar de Wijde Ee en het Pikmeer waar nog veel gezeild werd. Gegeten werd op het terras van het Zeilcentrum in Grou en om half twee roeiden we weer terug naar Drachten, nu over de Sitebuurster Ee.

 

Om 15.30 uur waren we terug bij De Dragt waar we thee en limonade aangeboden kregen. We hebben een prachtige 34 km lange roeitocht gevaren! Met dank aan de gastvrijheid bij De Dragt! Hopelijk zullen we vaker met elkaar roeien en hun mooie roeiwater verder ontdekken!

 

Roei-fiets estafette Dokkum 30 oktober 2016

 

Negen roeiers mensen van de Dragt en acht van Epsilon vertrokken in drie boten en met vier fietsen om 9.15 uur richting Dokkum. Bij het vertek was het nog droog maar al snel ging het zacht regenen. Het regengordijn trok met ons mee en we waren aardig nat toen we Artisante, het stadscafé van Dokkum, binnen stapten. De lunch maakte alles goed, een heerlijke soep en verrukkelijke broodjes, zodat we de terugreis weer aan konden. De regen was niet minder geworden en waarschijnlijk daardoor was het heerlijk rustig op het water en op het fietspad. Het landschap was prachtig in het grijze licht. In alle rust roeiden we via de wisselplekken terug naar Leeuwarden.

 

Deze combi-tochten zijn hopelijk het begin van een mooie traditie om regelmatig bij elkaar te roeien en van elkaars roeiwater te genieten.

Open dag 17 september 2016

 

Er zijn veel belangstellenden afgekomen op de open dag van 17 september. Eigen baksels en andere lekkernijen én onze bekende Epsilon-gezelligheid stonden weer garant voor een goed onthaal. En de meeste gasten hebben hun eerste kennismaking met het roeien en wat daar bij komt kijken kunnen maken. Acht potentieel nieuwe leden beginnen de komende weken met de roei-instructie.

 

 

 

 

naar top pagina

zoek

adres botenhuis roeivereniging Epsilon  |  Eeskwerd 2  Leeuwarden  |  info@epsilonroeien.nl               copyright©roeivereniging Epsilon  |  website gemaakt door Bram van der Burg